Dr. Braeger Suzanna

Dr. Braeger Suzanna - Holisztikus Táplálkozási és Egészség Szaktanácsadó, Pilates és Jóga oktató

Dr. Braeger Suzanna biológus, jóga és pilates oktató, holisztikus táplálkozási és egészség szaktanácsadó. Biológiából doktorált, és külön specializációval lett Holisztikus Táplálkozási és Egészség Szaktanácsadó, valamint Master Health Coach.

Zsuzsannát mindig is érdekelte a táplálkozástan tudománya és az egészséges életmód. 2006-ban végzett dietetikus képzést a Wolverhampton-i Egyetemen Angliában. Indiai útja során került közelebb a jóga és az ájurvédikus orvoslás filozófiájához. 2010-ben utazott négy hónapra Dél-Indiába, ahol egy teljes hónapot tartózkodott a madurai Sivananda Yoga Vedanta Ashram-ban. Itt sajátította el a Jóga és az Ájurvéda alpjait.

2011-ben a Body ‘n’ Soul Wellness Academy-nél szerzett Jóga, Pilates és Spine Balance oktatói diplomákat, valamint Táplálkozási Tanácsadói végzettséget. Angliában és Amerikában is dolgozott mint jóga oktató és táplálkozási szaktanácsadó. A Holland America Line Veendam hajóján Fitness Instructor-ként és Táplálkozási Tanácsadóként dolgozott.

2013-ban költözött Németországba, ahol jelenleg él férjével és kislányukkal. 20 év vegetariánus életmód után 2013-ban tért át a vegán táplálkozásra. Külföldön jóga mester és terhes jóga oktatói diplomákat szerzett. Később további természetes gyógymódokkal és holisztikus egészségfejlesztéssel kapcsolatos képesítésen vett részt, hogy átfogóbb képet kaphasson a civilizációs betegségek kialakulásának biológiai okairól és azok integratív megoldásairól. Családján belül több daganatos megbetegedés is motiválta öt arra, hogy az integratív orvoslás felé vegye az irányt. 2016-ban kezdte meg tanulmányait az Indian Borad of Alternative Medicine-nél, ahol Doctor of Naturopathy diplomát szerzett. 

Ő maga is kereste a válaszokat az egészség visszaszerzése és megőrzése céljából. Saját bőrén tapasztalta meg az elméleti ismeretek kiterjesztésének szükségletét életének minden területére. Biológus doktori tanulmányai alatt krónikus gerincsérve alakult ki, valamint seronegativ arthritis-t állapítottak meg nála, annak ellenére, hogy évek óta vegán táplálkozást folytatott. A nyugati orvosi diagnosztika alapján nem vállalhatott volna gyereket, és a napi szintű futásról is le kellett volna mondania. Három évbe tellett, mire tünetmentesre kezelte magát, és ma már egészséges gerincnek és testnek örvend. Naponta fut, és tornázik aktív kislányával.

Az Integratív Táplálkozás és Mozgáselmélet, Stresszkezelés, valamint a Természetes Egészségmegőrzés számára kiemelt fontosságú. Munkájára és módszereire a holisztikus megközelítés érvényes. Legfőbb törekvése, hogy az emberekhez eljuttassa azt a tudást és tapasztalatot, ami az egészséges életmód, valamint a testi és lelki egyensúly megteremtését teszi lehetővé.

„Saját kézből tapasztaltam meg, milyen az, mikor az ember nem képes önerőből lábra állni, és újra kell kezdenie járni, vagy milyen az, mikor étkezési zavarokkal küzd. Viszont azt is megtapasztaltam, milyen felemelő érzés az, amikor visszanyered egészséges, teljes önmagadat! Ezt az érzést szeretném minél több emberhez eljuttatni, mind a holisztikus táplálkozás, mind a mozgás útján. Hiszen szervezetünk képes meggyógyítani önmagát, de nekünk kell megteremteni azt a közeget, ahol a gyógyulás lehetővé válik.”

E-mail: health@bnswellness.com