2. Előadás kérdései
B’n’S – Táplálkozási Tanácsadó Tanfolyam Kérdések – 2. előadás
Makro- és Mikrotápanyagok, Táplálékpiramis, Okostányér
Kedves Táplálkozási Tanácsadó Tanfolyam Hallgatók!
Elérkeztünk a Táplálkozási Tanácsadó Tanfolyam második hetéhez, amikoris a második előadás témájával foglalkozunk: A makro- és mikrotápanyagok, Táplálékpiramis, Okostányér és Kézmódszer témakörökkel.
Kérlek nézzétek meg a második online előadást, és olvassátok el a tankönyvben a hozzá tartozó fejezeteket. Az előadásban elhangzottak alapján próbáljátok meg kidolgozni az alábbi öt kérdést:
- Sorolj fel 10 egészséges szénhidrát forrást (alacsony glikémiás index-szel)
- Mit nevezünk a fehérjék kiegészítő-hatásának? Hogyan érjük el? Írj példákat.
- Osztályozd a zsírok fajtáit, és írj mindegyikre példákat (forrást).
Megjegyzés: az omega-3 és omega-6 zsírsavakat is sorold fel, azok fajtáit példákkal. - Mi a kedvező arány az omega-3 és -6 zsírsavak között, és Mik a kiegyensúlyozott étrend alapjai? Milyen makrotápanyag arányok mellett érhető el a hormonegyensúly? S ezt hogyan érhetjük el egy étkezésen belül?
- Hogyan tudod meghatározni a saját makrotápanyag igényedet a kézmódszer segítségével? Jellemezd az okostányér használatát egy kiegyensúlyozott ebéd összeállítása esetében.
A 3. és 5. kérdésekhez tartozó segédanyagok (A hormonháztartás és hormonegyensúly, valamint a zsírok felosztása) ezen témakörön belül letöltendők a Hallgatói oldalról.
Sok sikert és jó munkát!
Üdvözlettel,
Body & Soul Wellness Academy