2. Előadás kérdései

B’n’S – Táplálkozási Tanácsadó Tanfolyam Kérdések – 2. előadás 

Makro- és Mikrotápanyagok, Táplálékpiramis, Okostányér

Kedves Táplálkozási Tanácsadó Tanfolyam Hallgatók!

Elérkeztünk a Táplálkozási Tanácsadó Tanfolyam második hetéhez, amikoris a második előadás témájával foglalkozunk: A makro- és mikrotápanyagok, Táplálékpiramis, Okostányér és Kézmódszer témakörökkel.

Kérlek nézzétek meg a második online előadást, és olvassátok el a tankönyvben a hozzá tartozó fejezeteket. Az előadásban elhangzottak alapján próbáljátok meg kidolgozni az alábbi öt kérdést:

  1. Sorolj fel 10 egészséges szénhidrát forrást (alacsony glikémiás index-szel)
  2. Mit nevezünk a fehérjék kiegészítő-hatásának? Hogyan érjük el? Írj példákat.
  3. Osztályozd a zsírok fajtáit, és írj mindegyikre példákat (forrást).
    Megjegyzés: az omega-3 és omega-6 zsírsavakat is sorold fel, azok fajtáit példákkal.
  4. Mi a kedvező arány az omega-3 és -6 zsírsavak között, és  Mik a kiegyensúlyozott étrend alapjai? Milyen makrotápanyag arányok mellett érhető el a hormonegyensúly? S ezt hogyan érhetjük el egy étkezésen belül?
  5. Hogyan tudod meghatározni a saját makrotápanyag igényedet a kézmódszer segítségével? Jellemezd az okostányér használatát egy kiegyensúlyozott ebéd összeállítása esetében.

A 3. és 5. kérdésekhez tartozó segédanyagok (A hormonháztartás és hormonegyensúly, valamint a zsírok felosztása) ezen témakörön belül letöltendők a Hallgatói oldalról.

Sok sikert és jó munkát!
Üdvözlettel,
Body & Soul Wellness Academy