Bagyinka Tímea

Bagyinka Tímea - A B'n'S Stratégiai Partnere

Bagyinka Tímea Body ‘n’ Soul Pilates, és Kismama Pilates oktató, sportrehabilitációs – és rekreációs szakember, Vinyasa Flow Yoga oktató és a LoveYourBelly módszer kidolgozója.

A Body ‘n’ Soul LoveYourBelly tanfolyamának vezetője.

Szakmai pályafutása középpontjában a kezdetek óta a várnadósság alatti szabadidős sporttevékenységek tanítása állt. A 2000-es évek eleje óta célirányosan kutatja a rectus diastasis, azaz a szétnyílt hasizom megjelenési formáit, orvosanatómiai, valamint a sport- és a mozgástudományok viszonylatában is. Saját fejlesztésű módszeréből 2017-ben a Testnevelési Egyetemen több, mint 250 résztvevő segítségével készült egy noninvasive felmérés, ahol klinikai körőlmények között folyamatában figyelték a szétnyílt hasizommal élők izomzatának fejlődését a megfelelő mozgásterápiák hatására.

A tanítással a célja a sportszakemberek tudásanyagának bővítése és a megfelelő rehabilitációs eljárások bemutatása, hogy utána minden oktató saját szakterületén tudjon foglalkozni a szétnyílt hasizommal élőkkel, legyenek ők kismamák, szülés után lévő édesanyák, vagy éppen valamilyen köldök-, hasfali- vagy lágyéksérves problémával bírók, esetleg hasi műtétek utáni rehabilitációra szorulók.

Bagyinka Timea nagysikerű könyve, a LoveYorBelly könyvesboltokban elérhető, amelyet szeretettel ajánlunk azon B’n’S hallgatóknak is, akik Timea tanfolyamán vesznek részt.